Salvam. Iubim. Respectam.

RO

Romanian

EN

English

De mic copil...

Inca din copilarie, fondatoarea asociatiei a trait inconjurata de numeroase animalute din gospodaria casei parintesti, fiind manata in permanenta de dorinta aprinsa de a proteja sau de a ajuta orice animal aflat la nevoie, prin iubirea, protectia si caldura unui camin pe care le transmitea. Ce nu stia aceasta inca de pe atunci insa era faptul ca in viitor avea sa ajunga salvarea si speranta a zeci de suflete de necuvantatoare abandonate, ratacite, abuzate sau bolnave.

Mariuta a fost inceputul...

Vara anului 2015 a fost momentul in care visul de copil al Danielei de a salva cat mai multe animalute a prins contur. Atunci, aflata intr-un cimitir de la marginea localitatii Desa, aceasta a intalnit o catelusa abandonata, un suflet trist si neajutorat de nici doua saptamani, care se chinuia din cauza durerilor crunte provocate de coloana fracturata si din cauza imposibilitatii de a se misca, ca urmare a paraliziei picioruselor din spate. Iar cum ochii animalelor au puterea de a vorbi o limba minunata, strigatul mut dupa ajutor care se putea citi in ochii acestui gemotoc de durere si de neputinta i-au transmis Danielei Popovici faptul ca trebuie sa adopte acest suflet firav si sa il faca parte din familia sa.

Zis si facut...

Si asta s-a si intamplat. Iar cum niciun membru al familiei nu poate sa nu aiba un nume, aceasta catelusa a primit numele de Mariuta, fiind cel mai nou suflet al familiei Popovici, familie care a depus toate eforturile pentru ca puiutul de catel sa poata fi salvat. ingrijire, hrana, vizita la medicul veterinar... Toate acestea au facut ca Mariuta sa poata sa aiba o viata fericita acum, primind si oferind iubire neconditionata de la cei din jur. Iar in ciuda faptului ca piciorusele nu i-au mai putut fi salvate, acest lucru nu este decat dovada vie a unui spirit luptator care a dus o batalie continua pentru supravietuire si pentru a deveni ceea ce este astazi: un simbol al puterii si al ambitiei, o marturie vie a angajamentului pe care Daniela si l-a luat fata de animalute si, nu in ultimul rand, inspiratia suprema prin care a luat nastere Asociatia pentru Protectia Animelelor “Mariuta”.

Si iata-ne acum...

La numai un an dupa aceasta intamplare, Daniela Popovici a decis ca trebuie sa mai salveze si alte vieti si sa ofere un camin si altor necuvantatoare, astfel ca a luat decizia de a infiinta in noiembrie 2016 acest ONG, care pana in prezent a reusit sa salveze in jur de 1000 de vieti, intregind familia Mariutei.