Salvam. Iubim. Respectam.

RO

Romanian

EN

English

Pana la infiintarea ONG-ului, in grija femeii din Desa erau deja 50 de animalute, ingrijite si intretinute din resurse proprii. In 2 ani de la infiintarea asociatiei, Mariutei si celor 50 de animalute aflate in grija Danielei Popovici li s-au alaturat alte peste 400 – catei, pisici, patru oi, o capra, pasari, 140 de cai. La sfarsitul anului 2018, totalul sufletelor salvate a ajuns sa depaseasca 400. Dintre acestea aproximativ 300 traiesc in adapostul “Mariuta”, iar restul sunt ingrijite chiar la domiciliul fondatoarei.

'Mariuta' de astazi cuprinde in jur de 1000 de vieti salvate.

Majoritatea animalutelor au fost gasite in Desa, Calafat sau prin imprejurimi. Restul acestora au fost preluate din alte orase ale tarii, precum Bucuresti, Constanta, Braila, Buzau, Bacau, Babadag si chiar din afara tarii, din Italia si Germania.

67 de catei au fost salvati din adapostul de stat din Mihailesti, alti 23 scosi din adapostul din Slatina si in jur de 150 din Breasta (Craiova), aproximativ jumatate din acestia fiind catei prinsi illegal din Calafat.

Vieti Salvate Vieti Salvate Vieti Salvate
Ana

Caluta Ana

Povestea calutei Ana isi are originea undeva in judetul Bacau, pe un camp, unde aceasta a petrecut mai bine de o luna si jumatate, cu piciorul rupt, luptand pentru supravietuire. Afland de povestea acesteia prin intermediul retelelor sociale, reprezentantii asociatiei “Mariuta”, au mers la fata locului si au preluat animalul, transportandu-l la Facultatea de Medicina Veterinara din Cluj, unde aceasta a primit ingrijiri de specialitate. Costurile generate de tratamentul, transportul si ingrijirea Anei au fost extrem de ridicate, si recuperarea anevoiasa, insa, cu ambitie si incredere si mai ales cu dorinta extrem de mare a calutei de a trai, “Mariuta” a reusit sa mai salveze o viata. Acum Ana este fericita, are propriul tarc, fiind inconjurata de iubirea si aprecierea celor din jur.

Caluta Victoria

Caluta Victoria

Caluta Victoria, precum ii spune si numele, este o alta victorie a asociatiei “Mariuta”. Victoria provine din judetul Bacau, unde cu putin timp inainte de interventia “Mariutei”, fusese programata la un abator, vanduta fiind de stapanul sau. Acolo, urma sa fie eutanasiata, impreuna cu puiul ei nenascut. Acum Victoria are parte de caldura si dragoste, in sanul familiei “Mariuta”.

Puiu

Puiu

Puiu are peste 25 de ani si a fost preluat de la Buzau, de la Daniela Sandoiu, salvatoare din zona, care l-a smuls din ghearele mortii, dar nu a putut sa-l pastreze. Dupa o viata in care a fost exploatat cumplit, isi traieste batranetile la “Mariuta”, iubit si ingrijit cum se cuvine.

Danny

Danny

Danny a fost gasita abandonata pe 28 august 2018, cind avea doar 2 saptamani, in apropierea balastierei Calafat. Din fericire pentru ea, o persoana plina de empatie a trecut prin zona si a sesizat asociatia “Mariuta”. Fetita creste foarte frumos in noua familie si este adorata de toti cei care o intalnesc.

74 de catei (64 + alti 10 ulterior) au fost salvati in vara lui 2018 de pe lista mortii din adapostul public Breasta (Craiova)

Adapostul Breasta
Adapostul Breasta
Adapostul Breasta