Despre fondator

Nascuta pe 9 martie 1968, in comunca Desa, de langa orasul Calafat, Daniela Popovici si-a petrecut copilaria inconjurata de animalutele din gospodaria casei parintesti, care ii erau nu doar companioni, dar si cei mai buni prieteni.

Inca de la varste fragede, Daniela a avut dorinta de a proteja, salva si ajuta orice fiinta necuvantatoare ce ii iesea in cale. Orice vietate pe care o vedea neajutorata, orice animalut caruia ii lipsea caldura unui camin si iubirea unui parinte, toate isi puteau gasi alinarea sub mangaierea copilului Daniela Popovici.

Anii au trecut, copilul a crescut, la fel si dorinta de a schimba lumea, dorinta de a ne face pe noi toti sa constientizam cat de important este sa respectam toate formele de viata ce ne inconjoara.

om
suflete salvate
de ani dedicati protectiei animalelor

Cine este Mariuta?

In vara anului 2015, in cimitirul de la marginea localitatii Desa, a fost gasita o catelusa abandonata, un puiut in varsta de nici doua saptamani, care se confrunta la momentul acela cu grave probleme de sanatate, avand piciorusele din spate paralizate si coloana fracturata.

Impresionata pana la lacrimi de situatia in care se regasea puiutul, Daniela a decis sa o adopte. Astfel ca a luat-o acasa, a ingrijit-o, a hranit-o si a dus-o la medic, nu inainte de a-i da un nume – Mariuta.

Mariuta a patruns rapid in sufletele tuturor, fiind acum o parte a familiei Popovici. Desi piciorusele catelusei nu au mai putut fi salvate, ea duce o viata linistita si fericita, fiind inconjurata de iubire si oferind iubire la fiecare pas.

Mariuta este dovada vie a luptei pentru viata, a dorintei unui suflet chinuit de a depasi obstacolele, un simbol al puterii, fiind totodata o marturie a lucrurilor bune pe care Daniela Popovici, fondatoare a ONG-ului din Desa, le poate face pentru animale.

Asociatia pentru protectia animalelor “Mariuta” - Inceputul

Din dorinta de a aduce o schimbare atat in viata animalelor, cat si in mentalitatea romanilor, dar si manata de speranta ca in acest fel va dobandi ajutor si sustinere din partea oamenilor cu suflet mare, Daniela Popovici a infiintat in noiembrie 2016 un ONG dedicat protectiei animalelor.

Si cum altfel ar fi putut denumi acest ONG, decat “Mariuta”, inspirata fiind de imensa dorinta de supravietuire si spiritul luptator al catelusei, care a ne-a uimit pe toti cu puterea si ambitia ei.

Si asa a luat nastere Asociatia pentru Protectia Animalelor “Mariuta”, un inger pazitor al animalelor fara stapan.

Au nevoie de ajutorul tau!